X3   3 – In de wereld

21 feb t/m 3 maart 2024
In dit derde en laatste deel van de drieluiktentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ van X3 bij de Firma | Kunstcentrum Gouda toont het collectief de eerste stappen terug in de wereld. De fase van de eerste voorzichtige stappen, bewaarde sporen, soms gezocht of gevonden worden zichtbaar. Opening vr 23 feb met een podcast (artist-talk),film ‘Boonstoppel’ van Ria Volk en Henk Vos en registratie van de kapel-portretten. Aanvang 20.30 u, Welkom!

 

X3   2 – In de stilte

7 t/m 18 februari 2024
In dit tweede deel van de drieluiktentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ van X3 bij De Firma | Kunstcentrum Gouda toont het collectief de stilte. Werk dat de fase van overlijden en de periode erna zichtbaar maakt, o.a. metqmorfose, parallel bewustzijn, vacuüm, bewegingloos, gapend gat, lege stoel. Opening zat 10 februari Treurwurmen met muziek en poëzie. Aanvang 20.30 u, Welkom!

 

X3   1 – In de kapel

24 januari t/m 4 februari 2024
Drieluiktentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ van X3 bij De Firma | Kunstcentrum Gouda. In dit eerste deel toont het collectief werk dat de laatste levensfase zichtbaar maakt, o.a. bewustheid, lichaam en geest, laatste wens, naderend afscheid. Heel persoonlijk, universeel.
Opening vr 26 januari aanvang 20.30 u met een performance, toespraak en toelichting op de tentoonstelling. Welkom!

 

X3 – Wij hadden vleugels

24 januari t/m 3 maart 2024 De Firma | Kunstcentrum Gouda
Een bijzondere drieluiktentoonstelling over verschillende facetten van leven met de dood:
1 – in de kapel – 24 januari t/m 4 februari
2 – in de stilte – 7 februari t/m 18 februari
3 – in de wereld – 23 februari t/m 3 maart
Telkens verandert het beeld totaal, een proces van verandering wordt zichtbaar. Het wordt bijzonder! Opening vr 26 jan 20.30 u, welkom!

 

Salon d’Art

5 t’/m 21 januari 2024
Ruim 30 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2022 maakten, met onder andere werk van Jan Mostert, Annemarie van Hooff, Ria Volk, Arjenne Vossepoel, Claudia Huft en vele anderen… Mijn inzending, “Metamorfosis” (lichtbak)
Hartelijk welkom bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda,
open woe t/m zo 12-17 uur

 

X3 – Wij hadden vleugels – in HOR

8 november t/m 10 december 2023
In de multimedia tentoonstelling in Het Oude Raadhuis te Warmond toont X3 het verhaal van vergankelijkheid, persoonlijk en universeel. Over hoe de wereld telkens uit elkaar valt en wij telkens verder gaan. Een leven, een liefde, vasthouden, loslaten…  Wij hadden vleugels….
Openingstijden woe, do, vr 15-17 u, zat 11-17 ur, zo 13-17 u, Welkom!

 

X3 – in progress -4-

28 oktober 2023
Zondag 28 oktober van 12 – 17 u vieren wij onze artist-in-residence periode in het Dijkhuis op GOUDasfalt.
Als je alles kunt, maar niet hoeft.
Als er een einde is, een nieuw begin.
Als je valt,
maar vliegen kunt.

 

X3 – in progress -3-

3 september 2023
Zondag 3 september van 12 – 17 uur toont het kunstenaarscollectief fase drie van het werk dat zij de afgelopen weken maakte.
Opnieuw een verrassende tentoonstelling dat het proces en resultaat toont met nieuw werk.
Van harte welkom weer in het Dijkhuis, GOUDasfalt.

 

X3 – in progress -2-

13 augustus 2023
Zondag 13 augustus van 12 – 17 uur toont het kunstenaarscollectief fase twee van het werk dat zij de afgelopen weken maakte.
Onder andere een fotoserie en installatie van Ria, een collage en fotowerk van Annemarie en installatie van Arjenne en wederom natuurlijk gezamenlijk werk. Van harte welkom weer in het Dijkhuis, GOUDasfalt.

 

X3 – in progress -1-

23 juli 2023
Zondag 23 juli van 12 – 17 uur toont het kunstenaarscollectief het werk dat zij in de eerste residenceperiode maakte.
Onder andere een fotoshoot en installatie van Ria, schilder- en textiele werken van Annemarie en objecten en installatie van Arjenne en natuurlijk gezamenlijk werk. Van harte welkom in het Dijkhuis, GOUDasfalt.

 

X3 – in residence

1 juli t/m 15 september 2023
De hele zomer hebben wij het bijzondere genoegen om in residence te kunnen werken in het Dijkhuis bij GOUDasfalt. Een leeg huis, afwezigheid, liefde, verlies en ruimte, licht, hoop, ver van huis thuiskomen. Daar zijn we dan. Aangenaam neergestreken.
X3 = Annemarie van Hooff, Ria Volk en Arjenne Vossepoel
Medio augustus verwachten wij de vernissage, nadere info volgt –

 

Shop Art

28 juni t/m 20 augustus 2024
Ook deze zomer is er de succesvolle Shop Art bij De Firma | Kunstcentrum Gouda in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Shop Art is een zomerverkoopexpositie voor bij de Firma aangesloten kunstenaars met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne een wasbakjesserie in miniformaat… Hartelijk welkom!

 

Alphen Art Event

9, 10 en 11 juni 2021
Naast de expositie van de beeldende kunst is er een fijn doorlopend programma binnen en buiten met muziek, poëzie, dans en performance kunstenaars. Demonstraties van Live werkende kunstenaars en graffiti Straat kunst.
Heel hartelijk welkom vr 19-22u, zat 11-19u en zon 12-18u in de industriële Loods aan de Werf in de haven, Alphen a/d Rijn

 

Art for sale

Kunstmarkt Koningsdag 27 april 2023
Aan de Turfsingel bij ons ateliergebouw De Spoel organiseren wij een kunstmarkt met werk van o.a. Arjenne Vossepoel, Ria Volk, Jan Mostert, Kees Hendriks, Astrid den Haan, Wendy van den Heuvel, Theo Hoogwerf-Boomsinger, Maja Etman, Aniko Bognar.
Een feestelijke happening met veel mooie werk voor fijne prijsjes.
De kunstmarkt is open van 13.00 – 17.00 uur, van harte welkom!

 

Open atelier

Weekend 15/16 april 2023
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 70 kunstenaars hun atelier weer open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda…
Dwaal door het monumentale pand aan de Turfsingel en laat je verrassen. In mijn atelier toon ik werderom een inkijk in mijn werk en lopende projecten.
Ateliers de Spoel, Turfsingel 31-33, 2e etage. Welkom!

 

Salon d’Art

18 januari t/m 26 februari 2023
Ruim 40 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2022 maakten, met onder andere werk van Jan Mostert, Annemarie van Hooff, Ria Volk, Arjenne Vossepoel, Claudia Huft en vele anderen… Mijn inzending, “Lichtdragers” op locatie Roodbol.
Hartelijk welkom bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda,
open woe t/m zo 12-17 uur

 

Lichtdragers bij KLIMAATexpo

17 sept t/m 4 dec 2022
Klimaatexpo ’22 is een bijzondere tentoonstelling met 250 kunstwerken over klimaatverandering in Museum de Fundatie, locaties Kasteel Nijenhuis en Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Heel hartelijk welkom! Mjin werk ‘lichtdragers’ is te zien in de Grote Kerk! Het beeld is hoopgevend, handen lijken naar ons uit te reiken. Tegelijkertijd hebben wij onze huid afgelegd, is onze kwetsbaarheid, onze afbraak ten diepste zichtbaar.

 

I N G E Z E T E N E N geven Gouda door

26 augustus 2022
Presentatie van het video-kunstwerk ‘I N G E Z E T E N E N’ waarvoor honderden Gouwenaren op de foto gingen en in de video met elkaar zijn verbonden… Bij de feestelijke finissage geven we met elkaar via de kunstenaars via de aanwezigen via de aanwezigen etc Gouda door, door middel van het aan elkaar doorgeven van een kaart met QR-code van de videoloop… als een Gouds Droste-effect…

 

Finissage I N G E Z E T E N E N

26 augustus 2022
Na een zomer lang werken op het fraaie voormalig industrieterrein van GOUDasfalt mag ik als projectleider samen met de ruim 20 participerende kunstenaars het werk presenteren dat wij maakten en geven wij met burgemeester Pieter Verhoeve en performance van Droominee Rik Zutphen Gouda door. Trots! Aanvang 19.30 onder de hangende stoeleninstallatie onder het zonnedak… Welkom!

 

 

Ingezetenen

16 juli t/m 11 september, woe t/m zo 12 – 17 u
Gouda verwierf 750 jaar geleden haar stadrechten, reden voor een feestje en tijd voor een eregalerij voor de Goudse ingezetenen in de vorm van een ruimtelijke installatie van ingepakte stoelen (van huid voorzien, als afdruk van de hier ooit ‘ingezetenen’) alsook een eindeloze loop van inwoners zittend in een lege stoel, als een ‘eeuwige Gouwenaar’… en de fotoshoots gaan door…
artgouda.com

 

The talk of the town

16 juli t/m 11 september
Kunstenaars reflecteren, blikken terug en vooruit, bevragen de tijd, gebeurtenissen en de toeschouwer, maken zichtbaar, brengen gesprek, debat op gang… en geven gouda door… inspirerende kunstroute van Goudse kunstenaars op GOUDasfalt in het kader van GOUDA750, lees meer op artgouda.com

 

 

Jubileumexpo & fotoshoot

25 juni t/m 24 sept 2022
Expositie in het kader van het 40-jarig jubileum van de tuinvereniging Groenakker, Gouderakse Tiendweg. Veel leden zijn tevens werkzaam als beeldend kunstenaar of zijn op andere wijze creërend bezig. Een verrassende expositie met en mooie diversiteit aan beeldend en ander werk is te zien in het verenigingsgebouwtje, met o.a. werk van Jan Mostert, Ria Volk, Petra Werlich, Arjenne Vossepoel. Bij de expositie-opening tevens onthulling van Jan’s beeld en een fotoshoot Welkom!

 

 

Feest van de Geest

Hemelvaartsdag en 1e, 2e Pinksterdag 2022

Tijdens het evenement Feest van de Geest tonen 16 kunstenaars hun werk in 16 kerken in het Groene Hart, dat zij speciaal n.a.v. het thema ‘In vuur en vlam’ en voor de locatie maakten.
Mijn ruimtelijke installatie ‘Lichtdragers’ (400 x 250 x 250 cm) hangt als een kroonluchter in de bijzondere en fraaie Sint-Franciscuskerk te Oudewater. Telkens open van 13.00 – 17.00 u. Heel hartelijk welkom!

 

Open atelier

Weekend 9/10 april 2022
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 55 kunstenaars hun atelier weer open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… Dwaal door het monumentale pand aan de Turfsingel en laat je verrassen. In mijn atelier toon ik werderom een inkijk in mijn werk en lopende projecten, o.a. voor Feest van de Geest en Gouda 750. Turfsingel 31-33, Welkom!

 

Opening Pakje Kunst automaat

Vrijdag 25 maart 2022  20.00 u Cultuurhuis
Officiële en feestelijk vrolijk lichtmakende opening van de enige echte Goudse Pakje Kunst automaat in Gouda. Wethouder van Cultuur Thierry van Vught trekt het eerste pakje uit de automaat en de Warmondsessies markeren de feestelijkheden met een eigenzinnig, ludieke kunstzinnig muzikale performance. Met Jan Mostert (gitaar), Ria Volk (saxofoon, stem) en Arjenne Vossepoel (tekst, stem). Alle
deelnemende kunstenaars zijn aanwezig. Dat wordt wat! Wees erbij!

 

Pakje Kunst werkjes

En ook van mij kun je kleine werkjes trekken uit de automaat. Samen met 34 andere kunstenaars brengen we dit vrolijke, lichtbrengende inititatief om kunst en regionale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht van de mensen te brengen! Verras jezelf of een ander met een klein kadootje uit de automaat!
Of ben je kunstenaar en wil je info over meedoen? Mail mij even…
arjenne.vossepoel@gmail.com

 

 

Pakje Kunst in Gouda

Pakje Kunst is een initiatief van Tilburgs kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Er staan inmiddels meer dan 53 automaten in Nederland en er doen ruim 1000 kunstenaars mee! Voor maar 2×2 euro trek je een uniek kunstwerkje van een regionale kunstenaar uit de automaat. Ik haalde een automaat naar Gouda en benaderde kunstenaars, er doen er inmiddels 35 mee.
Binnenkort in Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34a !!

 

State of the Art IV

28 jan t/m 27 februari 2022
Ruim 40 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2021 maakten, met onder andere werk van Jan Mostert, Annemarie van Hooff, Ria Volk, Arjenne Vossepoel en vele anderen… Mijn inzending, een doosje uit archief “Stiller”.
Hartelijk welkom!
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

 

X3 – Binnen – Wereld

22 september t/m 17 oktober 2021
Kunstenaarscollectief X3 is Annemarie van Hooff, Arjenne Vossepoel, Ria Volk. Corona heeft veel met ons gedaan. Ons huis werd nest en vesting; ons leven zen en vlak; langzaam eindeloos. Vacuüm.
X3 maakt zichtbaar… in ruimtelijk werk, foto’s, film en meer nog associatieve poëtische beelden, universeel en persoonlijk.
Ervaar de ruimte als een totaalinstallatie bij Firma van Drie, woe t/m zo 12.00 – 17.00 u

 

Lichtpuntjes

Vrijdag 8 okt 21 trakteert X3 de bezoekers op een uniek huiskamerconcert. Na het vacüum van de lockdown en in andere tijden van leed zijn er lichtpuntjes nodig, voor elkaar… muziek, poëzie, dans, video… Tijdens de avond worden de lichtpuntjes gefilmd om van uit te delen aan een ieder die dat nodig heeft.
Met muziek, poëzie, dans, video van Jan Mostert, Ria Volk, Arjenne Vossepoel, Jan, Graafland, Loes Koop, Bé Hofman, Aniko Bognar. Aanvang 21.00 u, welkom!

 

Artist talk

Vrijdag 26 september 21 vertellen de kunstenaars van het collectief X3 wat hen verbindt, wat hen drijft en hoe hun tentoonstellingen tot stand komen.
Met het publiek delen zij het proces, waarin hun eigen archieven, hun keuzes en het komen tot hun ‘gesammtwerken’ centraal staat.
Luisteren mag, vragen stellen ook!
Firma Van Drie, aanvang 21.00 uur, welkom!

 

 

3qART ft. Ria Volk

Vrijdag 19 september 21 opent 3qART ft. Ria Volk de bijzondere expositie ‘Binnen-Wereld’ van Kunstenaarscollectief bij Kunstcentrum Firma Van Drie, aanvang 21.00 u
Speciaal voor de expositie paste 3qART bestaande nummers aan en vroeg Ria Volk het trio met haar stem te versterken wat resulteert in een bijzondere performance met Jan Mostert (bas), Dea Epema (basgitaar), Arjenne Vossepoel (tekst, stem) en Ria Volk (stem)
Welkom!!

 

Open Atelier

Weekend 2/3 oktober 2021
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 50 kunstenaars hun atelier op 1.5 m open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda…  Bij de Firma Van Drie toont kunstenaarscollectief X3 haar meest recente installatie ‘Binnen Wereld’. In haar atelier (Turfsingel 31-33) toont Arjenne een inkijk in haar verdere werk en lopende projecten, o.a. in reactie op crisis, corona en feest voor Gouda 750. Laat je verrassen… Welkom!

 

Kunststroming – Over grenzen

10-11-12 september 2021 GOUDasfalt

Dit jaar vindt Kunststroming in samenwerking tussen de Krimpenerkunstwaard en Firma van Drie plaats op GOUDasfalt.
35 landelijke kunstenaars laten zich inspireren door de locatie en ‘grenzen’. In de ruimtelijke installatie ‘Oeverloos’ maakt Arjenne ‘grenzen’ als een vloeibare tegenstelling zichtbaar. Het getij verandert de grens tussen land en water, er is vast land, er is drasland. Het zoeken naar houvast vraagt ons uit het water op te rijzen…

 

Art & Souvenirs

12 juli t/m 22 augustus 2021
Voor het elfde jaar toont de Firma Van Drie ook deze zomer Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een zomerverkoopexpositie voor bij de Firma aangesloten kunstenaars met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne onder andere een selectie uit de serie betekende foto’s Naturae… Hartelijk welkom!

 

Project Kunstbrieven

16 juni t/m 18 juli 2021 Firma Van Drie
Om tijdens de lockdown in verbinding te blijven hebben 23 kunstenaars van Firma van Drie elkaar kunstpost gestuurd en reageerden naar en op elkaar met nieuw werk. Zo ontstonden ‘gesammtwerken’. Met werk van Henri Boere, Henrique van Putten, Ank van der Wal, Paul Daelmans, Petra Werlich, Conny Kruithof, Kika Wijnhoud, Arjenne Vossepoel e.v.a.
Heel hartelijk welkom, woe t/m zo 12.00 – 17.00

 

State of the Art III

9 t/m 28 februari 2021 (uitgesteld ivm lockdown)
Ruim 30 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2020 maakten, met onder andere werk van Jan Mostert, Annemarie van Hooff, Ria Volk, Arjenne Vossepoel en vele anderen… Mijn inzending, een foto uit de wasbakjesserie “Still”
Hartelijk welkom!
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

State of the Art III

9 t/m 28 februari 2021 (uitgesteld ivm lockdown)
Ruim 30 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2020 maakten, met onder andere werk van ons collectief X3 en vele anderen…
Onze inzending drieluik lichtbakken foto’s op folie (vlnr Arjenne Vossepoel, Ria Volk, Annemarie van Hooff). Hartelijk welkom!
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

Artoll – Verrückt/verrukt 2.0

28 oktober t/m 13 december 2020 Firma Van Drie
Opnieuw, met weemoed en verlangen een registratie van Artoll – Verrückt/verrukt. Een presentatie van een bijzonder project en expositie – heden 2.0 getransformeerd naar een kleine ruimte –
met Frances van Gool, Mieke de Haan, Claudia Huft, Jan Mostert, Bram Tackenberg, Ria Volk, Arjenne Vossepoel, Kees Vossestein,
Petra Werlich, curator André Groeneveld en kok Anita Poot †
Heel hartelijk welkom, openingstijden woe t/m zo 12.00 – 17.00 u

 

X3 exposeert ‘Wat blijft’ in het Oude Raadhuis

14 oktober t/m 15 november 2020
Kunstenaarscollectief X3 is Annemarie van Hooff, Arjenne Vossepoel, Ria Volk. In de huidige expositie maakt X3 ‘wat blijft’ zichtbaar in ruimtelijk werk, schilderijen, foto’s, film en meer nog associatieve poëtische beelden, universeel en persoonlijk. Zondag18 oktober  openingsperformance van Ria Volk, Arjenne Vossepoel en Jan Mostert.
Het Oude Raadhuis, Warmond is open woe, do, vr 15.00 – 17.00, zat 11.00 – 17.00 u, zon 13.00 – 17.00 u. Heel hartelijk welkom!

 

Expositie Evertshuis- Uit het hart

6 september t/m 25 oktober 2020
Overzichtsexpositie van de ‘Feest van de Geest’-kunstenaars 2021 in het Evertshuis, Bodegraven, met o.a. werk van Jan Mostert, Ria Volk, Paul Daelmans, Wim van Loon, Elsbeth Bauer, Maria van t Hullenaar, Jacobiene van der Hoeven, Desiree Ubbink.
Het Evertshuis, Bodegraven – open ma t/m vr 9.00 – 17.00 u.
Heel hartelijk welkom!

 

 

Open Atelier

Weekend 22/23 augustus 2020
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 100 kunstenaars hun atelier op 1.5 m open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… Dwaal door het monumentale pand aan de Turfsingel en laat je verrassen. In haar atelier toont Arjenne een inkijk dichtbij haar werk en lopende projecten, o.a. voor Gouda 750.
Turfsingel 31-33, Welkom!

 

Art & Souvenirs

17 juni t/m 16 augustus 2020
Voor het elfde jaar toont de Firma Van Drie ook deze zomer Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een zomerverkoopexpositie voor bij de Firma aangesloten kunstenaars met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne onder andere een selectie uit de serie betekende foto’s Naturae… Hartelijk welkom!

 

Feest van de Geest

21 mei t/m 1 juni 2020 – ivm de Coronamaatregelen uitgesteld naar 2022 – Tijdens het evenement Feest van de Geest tonen 20 kunstenaars hun werk in 16 kerken in het Groene Hart, dat zij speciaal n.a.v. het thema ‘Vuur en vlam’ en voor de locatie maakten. Van mijn hand een interactieve ruimtelijke installatie in de St. Franciscuskerk, Oudewater. Een mooie route langs de kerken tijdens Hemelvaart en Pinksteren – open van 12.00 – 17.00 u.
Heel hartelijk welkom!

 

Artoll – Verrückt/verrukt, het boek

23 maart 2020
Met deelnemend kunstenaars Frances van Gool, Mieke de Haan, Claudia Huft, Jan Mostert, Bram Tackenberg, Ria Volk, Kees Vossestein, Arjenne Vossepoel, Petra Werlich, alsook curator André Groeneveld en kok Anita Poot gezamenlijk samengestelde uitgave. Bijzondere registratie van de plek, het werk, het leven en expositie gedurende de Artollweek in Bedburg-Hau (D). Een beperkte oplage – wees er snel bij! Aan te vragen bij de kunstenaars en via deze website.

 

Artoll – Verrückt/verrukt, een inrichting

23 maart t/m 19 april 2020  — uitgesteld wegens coronacrisis —
Naar aanleiding van de artist-in-residence periode in Artoll in een voormalig paviljoen van de Rheinwalder Kliniek in Bedburg-Hau (D) een expositie van een selectie van het aldaar gemaakte werk en beeldregistratie van de werkperiode en expositie in film en boek. Met werk van Frances van Gool, Mieke de Haan, Claudia Huft, Jan Mostert, Bram Tackenberg, Ria Volk, Kees Vossestein, Arjenne Vossepoel en Petra Werlich. Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda. Welkom!

 

Kunst in de foyer, Filmhuis Gouda

15 januari t/m 15 april 2020
Het Filmhuis exposeert in haar foyer afwisselend werk van Goudse kunstenaars.
Dit keer een duo-expositie van Dindi van der Hoek en Arjenne Vossepoel. Van mijn hand een installatie op locatie aan de hand van de serie ‘Frozen in between’. De lege beelden lijken op deze manier gepresenteerd stills uit een spannende film.
Fillhuis Gouda, Lethmaetstraat 45, Gouda. Welkom!

 

State of the Art II

3 t/m 26 januari 2020
38 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2019 maakten, met onder andere werk van Suzan Schuttelaar, Ruben van Veen, Pim Leefsma, Mieke de Haan, Iris Rijntjes, Jan Mostert, Kees Vossestein, Ria Volk, Arjenne Vossepoel en vele anderen… Hartelijk welkom!
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

 

Expositie Gouwekerk

13 december 2019
Verkoopexpositie in de bijzonder fraaie Gouweker.
Met werk van o.a. Jan Mostert, Katharina Rudebeck, Pieter Verkaik, Loes Huis in ’t Veld, Casper Cammeraat, Paul Stamps, Toni Horrevorts, Kees Hendriks, Rick Nijmeijer, Leni van den Band, Dea Epema, Arjenne Vossepoel e.a.
Tijdens de expositie is er livemuziek. Heel hartelijk welkom!
Gouwekerk, Hoge Gouwe 38, Gouda

 

Workshop Museum Gouda

16 juni 2019
In het kader van de Salonexpositie geven de exposerend kunstenaars workshops, rondleidingen en open atelier.
Voor kinderen in de leeftijd 10 – 12 jaar verzorgt Arjenne Vossepoel de bijzonder leuke workshop ‘Kunstfoto’s met je mobiel’. Na eerst een korte rondleiding in het museum, gaan we met elkaar aan de slag in de museumtuin en mooie kerksteeg achter het museum. Je foto hangt voor één middag in het museum! Welkom! Achter de Kerk 13, Gouda

 

Salon 2019 Museum Gouda

29 januari t/m 10 juni 2019
Museum Gouda peilt eens in de paar jaar het kunstklimaat in Gouda en het Groene Hart. Vijfentwintig zorgvuldig geselecteerde toonaangevende kunstenaars presenteren vanaf 29 januari hun werk tijdens Salon 2019: een must see! Van mijn hand worden ‘Reflectie’ (video) en de reeks ‘Frozen-in-between’ (installatie mbv fotografie) getoond. Het museum is elke dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur, Achter de Kerk 14 / Oosthaven 9, Gouda. Heel hartelijk welkom!

 

Art & Souvenirs

26 juni t/m 29 juli 2019
Voor het negende jaar toont de Firma Van Drie ook deze zomer Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een zomerverkoopexpositie voor bij de Firma aangesloten kunstenaars met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne onder andere selectie uit de serie betekende foto’s Naturae… Hartelijk welkom!

 

Huiskamer van de Stad

Zondag 2 juni 2019 12.00 – 17.00 u
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. 3qART speelt deze dag twee sets om 13.00 en 14.00 u in de studentenhuiskamer van de Mandeville nieuwe nummers om even stil naar te luisteren te midden van alle hectiek…
Westhaven 12, Gouda. Heel hartelijk welkom!

 

Kunstenaar op zaal, Museum Gouda

19 mei 2019
Unieke kans om de exposerend kunstenaars te ontmoeten bij hun werk op zaal in de bijzonder fraaie expositie ‘Salon 2019’ in
Museum Gouda.
Deze dag geven salonkunstenaars Birgitta Sundstrom Jansdotter en Arjenne Vossepoel en rondleiding en inkijkje in hun werk en gedachtengoed.
Museum Gouda, Ooshaven 13, Gouda. Heel hartelijk welkom!

 

Multicultureel Festival

Kunstmarkt Koningsdag 27 april 2019
Op de Turfsingel en het Erasmusplein organiseert het Kunstpunt i.s.m. Kunststichting Firma Van Drie een kunstmarkt met werk van veel kunstenaars die bij de Firma zijn aangesloten, o.a. Arjenne Vossepoel, Ria Volk, Jan Mostert, Rien Potters, Kees Hendriks, Maja Etman, Saskia Serlé. Een feestelijke happening met straattheater en live optredens binnen en buiten.
De kunstmarkt is open van 13.00 – 17.00 uur, van harte welkom!

 

Open Atelier

Weekend 13/14 april 2019
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 100 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… Dwaal door het monumentale pand aan de Westhaven en laat je verrassen. In haar atelier toont Arjenne een inkijk in haar werk en lopende projecten. Daarnaast ook werk van Annemarie van Hooff, Paul Daelmans, Dea Epema, Rob Timmer, Krijn Maartens, Westhaven 11-12. Welkom!

 

Zaal- en ateliertour Museum Gouda

5 en 22 april april 2019
In het kader van de Salonexpositie bij Museum Gouda van 29 januari t/m 10 juni geven exposerend kunstenaars een rondleiding.
Mooie kans om in gesprek te gaan met Annemarie van Hooff, Arjenne Vossepoel en Paul Daelmans bij hun tentoongestelde werk en aansluitend hun atelier t.o. het museum te bezoeken. Een uniek inkijkje in hun werk en hun gedachtegoed.
Van harte welkom!

 

The state of the Art

2 t/m 27 januari 2019
36 bij Kunststichting Firma Van Drie aangesloten kunstenaars tonen werk dat zij in 2018 maakten, met onder andere werk van Birgitta Sundstrom Jansdotter, Dindi van der Hoek, Ellen Pattenier, Harry Stangenberger, Iris Rijntjes, Jan Mostert, Kees Vossestein, Leni van den Band, Matthé van Oostrom, Arjenne Vossepoel en vele anderen…
Hartelijk welkom!
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

De vrouwen van de Firma Van Drie

12 november t/m 9 december 2018
In het kader van de Maand van de Fotografie exposeren de vrouwen van de Firma Van Drie werk, waarbij zij zich lieten inspireren door fotografie. Een verrassende veelzijdige expositie met o.a. Dindi van der Hoek, Suzan Schuttelaar, Mieke de Haan, Annemarie van Hooff, Iris Rijntjes, Leni van den Band, Ellen Pattenier, Frances van Gool, Arjenne Vossepoel e.a.
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open woe t/m zo 12-17 uur

 

ArToll Kunstlabor (D)

Artoll Kunstlabor is al 25 jaar een kunstenaarsinitiatief in een voormalig paviljoen van een psychiatrische inrichting, waar wordt gewerkt en geëxposeerd. Na een artist-in-residence periode intensief op locatie te hebben gewerkt, is het eindresultaat te zien van de nu deelnemende kunstenaars Arjenne Vossepoel, Bram Tackenberg, Claudia Huft, Frances van Gool, Jan Mostert, Kees Vossestein, Mieke de Haan, Petra Werlich en Ria Volk. Weekend 6 en 7 oktober 2018, ArToll, Zur Mulde 10, Bedburg-Hau (D) net over de grens bij Arnhem.

 

Kunst in kabinetten

13 juni t/m 15 juli 2018 Firma Van Drie woe t/m zo 12.00 – 17.00 u
De Bierumer School, museum voor hedendaagse kunst gevestigd in een oud schoolgebouw in Bierum, verblijft tijdelijk als ‘museum in residence’  bij Firma Van Drie. Initiatiefnemers Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos hebben de afgelopen jaren een aantal kunstenaars uitgenodigd om een kabinet te vullen met kunst of tot kunstobject te maken, o.a. Harry Stangenberger, Claudia Huft, Paula Biemans, Paul Verhulst, Christa vd Heide, Mathieu Keuter, Arjenne Vossepoel

 

Huiskamer van de Stad

Zondag 3 juni 2018 12.00 – 17.00 u
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. 3qART speelt deze dag twee sets om 13.00 en 14.00 u in de Stijlkamer van de Jeruzalemkapel… nieuwe nummers om even stil naar te luisteren te midden van alle hectiek…
Jeruzalemstraat 11, Gouda. Heel hartelijk welkom!

 

Feest van de Geest

Do 10, zat 11, zon 12, zat 19, zon 20, ma 21 mei 2018

Tijdens het evenement Feest van de Geest tonen 20 kunstenaars hun werk in 16 kerken in het Groene Hart, dat zij speciaal n.a.v. het thema ‘Levensadem’ en voor de locatie maakten.
Mijn ruimtelijke installatie ‘Tot leven’ (400 x 270 cm)hangt in de bijzondere en fraaie op Le Courbusier geïnspireerde Goede Herderkerk in Alphen aan den Rijn.
Telkens open van 13.00 – 17.00 u. Heel hartelijk welkom!

 

Multicultureel Festival

Kunstmarkt Koningsdag 27 april 2018
Op de Turfsingel en het Erasmusplein organiseert het Kunstpunt i.s.m. Kunststichting Firma Van Drie een kunstmarkt met werk van veel kunstenaars die bij de Firma zijn aangesloten, o.a. Arjenne Vossepoel, Ria Volk, Jan Mostert, Rien Potters, Theo Hoogwerf-Boomzinger, Kees Hendriks, Maja Etman, Saskia Serlé. Een feestelijke happening met straattheater en live optredens binnen en buiten.
De kunstmarkt is open van 13.00 – 17.00 uur, van harte welkom!

 

Open Atelier

Weekend 14/15 april 2018
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 100 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… Dwaal door het monumentale pand aan de Westhaven en laat je verrassen. In haar atelier toont Arjenne een inkijk in haar werk en lopende projecten. Daarnaast ook werk van/met X3! Met Ria Volk, Annemarie van Hooff, Edith Cammenga, Paul Daelmans, Dace Sietina, Liesbeth de Jong in Westhaven 11-12. Welkom!

 

Finissage Uit-Zicht: improvisatie met Ferdi Schukking

2 april 2018 15.00 u Jeruzalemkapel
Het kunstproject Uit-Zicht, waaraan meerdere kunstenaars meewerkten eindigt met een finale expositie van 25 maart t/m 2 april met alle in januari – maart vervaardigde werken. Het project wordt feestelijk afgesloten met optredens en gasthuiskeuken.
‘Ouderen’, tijd en meer leidt tot klank, verstilling en improvisatie door Ferdi Schukking (saxofoon) en Arjenne Vossepoel (spoken word). Aansluitend verrast Paris-Nice met een eigenzinnig optreden. Wees erbij!

 

Kunstproject Uit-Zicht

25 maart t/m 2 april 2018
In de Jeruzalemkapel heeft de afgelopen maanden een bijzonder kunstproject plaatsgevonden, waarbij meerdere kunstenaars nieuw werk hebben gemaakt rond het thema ouderen, ouder worden, tijd, vergankelijkheid, vervreemden en loslaten. Kunstenaarscollectief X3 leverde een bijdrage door een registratie te maken van wat ouder worden betekent voor het publiek buiten de kapel…
Heel hartelijk welkom, 12.00 – 17.00 u, Jeruzalemstraat 11, Gouda

 

Performance & 3qART

vrijdag 23 februari 2018 20.30 u
Speciaal voor de opening van de expositie ‘Contrast’ van Rien Potters en Paul Stamps zochten de exposanten samen met Arjenne enkele van haar teksten uit. Hieruit volgde een samenspel van teksten van haar en Rien, gevolgd door een optreden door 3qART. Verstild, ritmisch, hilarisch en vervreemdend contrasterend… geheel in de lijn van de expositie en toch ook weer helemaal niet…
Heel hartelijk welkom!

 

3qART Jan in de Jeruzalemkapel

zondagmiddag 4 februari 2018 15.00 u
Solo-optreden Jan Mostert samen met 3qART (maar vooral veel Jan) temidden van zijn work-in-progress in de Jeruzalemkapel in het kader van het kunstproject ‘Uit-zicht’. Het thema ‘ouderen’ inspireert 3qART tot een performance over tijd, herinnering, Alzheimer en vervreemding, alleenheid. Woorden vervormen, vloeien tot klanken en vullen de kapel en audience.
Vergeet het niet… wees erbij!

 

Fotowedstrijd MuseumGouda

t/m 18 februari 2018
Mijn winnende foto van de museumingang Oosthavenzijde, hangt deze periode in de Schatkamer van Museum Gouda; wat een eer!
Aldus de jury (Hans Wilschut en Marc de Beyer): ‘Een artistieke foto in de traditie van George Hendrik Breitner. Door het intense tegenlicht weet de fotograaf een vluchtige situatie tot een magisch moment om te vormen. Met het summiere gebruik van kleur onderzoekt zij de grenzen van het fotografische medium’.

 

Salon Jubileumexpo Firma Van Drie

4 t/m 21 januari 2018
De jubileumtentoonstelling ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Firma Van Drie is een salon waarbij van elke kunstenaar één werk aanwezig is. Het gaat daarbij uitsluitend om de originele kunstwerken waarvan een foto staat in het jubileum- ofwel jubelboek. Een bijzonder overzicht van 99 aangesloten firmanten!
Van mij ‘Temps’ (foto op dibond) – woe t/m zon 12.00 – 17.00 u Achter de Kerk 13, Gouda – Heel hartelijk welkom!

 

Improvisaties Ferdi Schukking en Arjenne Vossepoel

29 december 2017 20.00 u Jeruzalemkapel, Gouda
Finissage LichtKunstGouda
Tijdens hun performance maken Ferdi Schukking (saxofoon) en Arjenne Vossepoel (spoken word) een rondgang langs de lichtkunstwerken in de Jeruzalemkapel. Bij hun improvisaties laten zij zich inspireren door de omgeving, de kunstwerken en andere roerselen.|
Heel hartelijk welkom!

 

Lichtkunstmanifestatie Winterlicht

14 – 15 – 16 december 2017
Dit tweejaarlijks event vindt plaats in het Schiedams’ Julianapark.
Deze 5e editie tonen 22 nationale en internationale kunstenaars op 19 locaties in het park hun werk. Zij laten zich inspireren door het thema ‘Schitterend’ en door het park. Ieder schittert op eigen wijze: uitbundig, oogstrelend en betoverend.
Van Arjenne is er het werk ‘Reflectie’; een poëtische schittering.
Wees erbij, 14 t/m 16 dec 17.00 – 22.00 uur heel hartelijk welkom!

 

3qART in Jeruzalemkapel bij Gouda bij Kaarslicht

Vrijdag 15 december
Er zijn zoals ieder jaar weer veel optredens op verschillende locaties in de stad. Ook Kunststichting Firma Van Drie pakt weer uit met twee mooie line-ups in zowel Pand Roodbol als de Jeruzalemkapel.
16.30-17.00 en 17.30-18.00 geeft 3qART wederom een eigenzinnig optreden in de Jeruzalemkapel met een geheel eigen kijk op kerst en kerstsferen: poëtisch, experimenteel, gevoelig en hilarisch…
Heel hartelijk welkom!

 

The science and human pleasure Cold Cold in the jungle

5 november t/m 17 december 2017
The science and human pleasure Cold Cold in the jungle – groepsexpositie rond wereldlijk individuele klimaatverandering.
Arjenne toont hier o.a. haar installatie met ruim 300 tekeningen ‘The silence of the innocent’ – Grang de Paul Art, Handelskade 13/14, Den Bosch toont zeswekelijks wisselende exposities rond wereldlijke thema’s; do t/m zo 13.00 – 17.00 uur. Opening door 3qART, zondagmiddag 5 november 13.00 uur. Welkom!

 

Kunstroute Gouds Peil

23 november 2017
Kunstenaarscollectief X3 (Annemarie van Hooff, Ria Volk, Arjenne Vossepoel) maakte speciaal voor de kunstroute in het kader van de in Gouda gehouden Waterconferentie 2 kunstwerken:
– Water op water (drijvende dichtregels op waterpakken, Turfmarkt)
– Tot het hemelwater (installatie ladders in het water, Donkere Sluis)
De ruim 20 kunstwerken op de route zijn de gehele dag te bezichtigen!

 

24-Hours Comics Day

7/8 oktober 2017
Jaarlijks internationaal feestelijk event waarbij kunstenaars de klok rond tekenen aan een (individuele) 24 pagina’s tellende strip.
Dit jaar ook in Gouda bij de Firma Van Drie in de Jeruzalemkapel o.a. met Dace Sietina, Jeroen Funke, Eliane Gerrits, Larie Cook, Bart Nijstad, Bart Zijlstra, Oskar Pavlovskis, Matt Baaij, Maria Matches, Rick Wielheesen, Rob van Barneveld, Ria Volk, Arjenne Vossepoel
De kapel is de gehele 24 uur open voor publiek, heel hartelijk welkom!

 

Open Atelier

Weekend 30 september/1 oktober 2017
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 45 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… In haar atelier toont Arjenne een inkijk in haar komende expositie met een installatie van ruim 300 tekeningen. Daarnaast ook werk voor collectief X3 en de ateliershop!
Met Ria Volk, Edith Cammenga, Ruben van Veen, Paul Daelmans, Dace Sietina, Annemarie van Hooff in Westhaven 11-12. Welkom!

 

Groepsexpo Beeld & Taal

16 september t/m 20 oktober 2017
In deze expositie worden beeld en tekst op heel verschillende wijzen zó gecombineerd dat zij elkaar versterken en verdiepen. Deelnemende kunstenaars: Theo Hoogwerf-Boomzinger, Claudia Huft, Leo Jongenotter, Ursula Steenaart, Ingrid Thies en Arjenne Vossepoel.
Heel hartelijk welkom in Cultureel centrum De Tuyter (met o.a. eetcafé, theater en bibliotheek), Nachtegaalstraat 8, Krimpen a/d IJssel, open: zo t/m vr 8.00 – 21.00 u, zat 8.00 – 16.00 u

 

Art & Souvenirs

6 juli t/m 20 augustus 2017
Voor het zevende jaar toont de Firma Van Drie ook deze zomer Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een zomerverkoopexpositie voor bij de Firma aangesloten kunstenaars met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne onder andere een nieuwe serie doosjes… foto’s van X3 en interactieve geluidswerkjes van 3qART… Hartelijk welkom!

 

Expo kunstproject Zwaan Kleef Aan

2 juli tm 20 augustus 2017 do-zo 12.00 – 17.00 u Jeruzalemkapel
Het afgelopen half jaar hebben 14 kunstenaars om beurten als artists in residence vanuit verschillende disciplines op elkaars werk gereageerd: Loes van Gils, Robin Weijers, Ferdi Schukking, Fernando Oliveira, Claudia Huft, Jitske Bakker, Arjenne Vossepoel, Lorna Buckley, Rik van Zutphen (Droominee), Linda Emmelkamp, Gerda Geertens, Ria Volk, Esther de Vlam, Dace Sietina. Finissage van de werkperiode, tevens opening expositie 2 juli 15.00 u, welkom!

 

Huiskamer van de Stad

Zondag 4 juni 2017 12.00 – 17.00 u
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. 3qART geeft deze dag optredens in de huiskamer van de Jeruzalemkapel; hier komt de luistermuziek van 3qART bijzonder tot haar recht… om even stil te worden te midden van alle hectiek…
Jeruzalemstraat 11, Gouda. Heel hartelijk welkom!

 

Open Atelier

Weekend 8 en 9 april 2017
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 90 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… In haar atelier toont Arjenne het werk dat zij maakte tijdens haar artist in residence periode in de Jeruzalemkapel, alsook nieuw werk. Daarnaast toont zij samen met Ria Volk en Annemarie van Hooff werk dat zij gezamenlijk als collectief X3 maken.
Hartelijk welkom in voormalig muziekschool, Westhaven 11-12, Gouda!

 

0000 1 SAM_1879 - kopie v 450 px10×10 Jubileumexpositie Firma Van Drie

13 maart t/m 2 april 2017
Firma Van Drie viert haar 10-jarig bestaan met ‘Een kleine salon’. Hiervoor zijn de aangesloten kunstenaars gevraagd werk te maken van 10x10x10 cm. Met werk van 55 kunstenaars… 3qART maakte interactieve behangstalen, waarbij via de smartphone hun werk is beluisteren. X3 laat middels een fotocollage zien ‘Wat er is’ en van Arjenne werk, waarin de tijd gevangen, niet stil heeft gestaan.
Firma Van Drie, di t/m zo 12.00 – 17.00, van harte welkom!

 

Presentatie Kunstproject Zwaan Kleef Aan

Zondag 26 maart 2017 19.00 u
Vier kunstenaars Jitske Bakker (3D), Claudia Huft (grafiek), Fernando Oliveira (dans) & Arjenne Vossepoel (poëzie/performance) presenteren het werk dat zij maakten in reactie op hun voorgangers Ferdi Schukking (muziek) en Robin Weijers (installatie).
Bij het Zwaan Kleef Aan project reageren 14 kunstenaars vanuit verschillende disciplines op elkaars werk. Open do t/m zo 12.00 – 17.00 u. Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11, Gouda. Hartelijk welkom!

 

3qART

Optreden 3qART in Raetkamer Jeruzalemkapel

Zondag 19 maart 2017
3qART geeft een eenmalige live performance van het interactieve kunstwerk dat zij speciaal maakte voor 10×10 de jubileumexpositie van de Firma Van Drie. Behang als omlijsting voor muziek…
Een eigenzinnig muzikaal poëtisch optreden in de sfeervolle Raetkamer, Jeruzalemkapel.
Jeruzalemstraat 11, Gouda, aanvang 15.00 u
Vrij entree en vooral welkom!

 

0000-jeruzalemkapel-tr-2-v-500-pxGroep van zes, kunstenaars in de Jeruzalemkapel

1 juli tm 31 december 2016 – artists in residence
De ‘Groep van zes, kunstenaars in de kapel’ is een initiatief van Museum Gouda. Na Henri Boere, Mieke de Haan, Ruben van Veen en Jaap van den Berg weten Suzan Schuttelaar en Paulus Daelmans zich uitgebreid met Arjenne Vossepoel, Jos van der Biezen, Matthé van Oostrom en Liesbeth de Jong… om te werken en exposeren in de Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11, Gouda, open do tm zo 11.00 – 17.00 u, welkom!

 

luna-blanco-v-xLichtkunst Gouda

16 t/m 28 december 2016
Kunststichting Firma Van Drie presenteert voor het vijfde jaar Lichtkunst Gouda, en dit jaar wederom in het voor dit project betoverende pand voormalig weeshuis, Spieringstraat 1-3. In dit Erasmusjaar inspireert het thema “Lof der lichtheid” de deelnemende kunstenaars. Duo Arjenne Vossepoel & Liesbeth de Jong neemt deel met installatie “Luna blanca”. Dagelijks geopend 17.00 – 21.00 u muv maandag en 1e kerstdag. Verwonderd, benieuwd en hartelijk welkom!

 

000-sam_3060-kl-500-px3qART – Optreden ‘Behang’ in de Jeruzalemkapel

Zondag 11 december 2016
Het bladderen vliegt ons om de oren en het zwijgen van de muren kijkt ons toe.
We ontkomen er niet aan… Nieuw werk voor en in de kapel maken resulteert onherroepelijk in ‘Behang’.
Het belooft weer een verrassend poëtisch optreden te worden, dus mis het niet, wees erbij! Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11, Gouda. Aanvang 16.00 uur, vrij entree…

 

behangBehang

The raw and acoustic sessions (cd)
Recorded july – december 2016
Jeruzalemkapel
Hart     –    Zeeën
Kom     –     Stilte
Behang     –     Dichter
Vandaag     –     Stil _ Kapel
Dicht      –      Verte      –     Uit zicht

 

000-l-20160818_163854-450-pxOpen Atelier

Weekend 8 en 9 oktober 2016
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 55 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… In haar atelier toont Arjenne haar work in progress installatie ‘past present sense’, waarin zij de verloren (met veel liefde weggepoetste) tijd wil teruggeven aan de kapel… met o.a. verweesde objecten, foto’s en tekeningen van verlatenheid.
Heel hartelijk welkom in het atelier van Arjenne in de Jeruzalemkapel!

 

0 SAM_8753Kunststroming

Weekenden 10, 11 en 17, 18 september 2016
Tweejaarlijks kunstevent in de Krimpenerwaard.
Langs beide oevers van de Vlist, van Haastrecht tot Schoonhoven zijn meerdere locaties geselecteerd, waarin kunstenaars uit het hele land exposeren. De route is per fiets of auto af te leggen.
Een deel van het archief van verweesde objecten van Arjenne is te zien in Haastrecht, Hoogstraat 23, open 12.00 – 17.00 u.
Heel hartelijk welkom!

 

zpDichters op Donderdag over de Liefde

donderdag 15 september 2016
IJsselhuis, Gouda, aanvang 20.30 uur, hartelijk welkom!
Dichters op Donderdag is een initiatief van ‘Dat Ene Woord’.
Voor deze speciale editie werd dichters gevraagd een tekst over de Liefde te schrijven die voorgedragen zou kunnen worden bij huwelijksinzegeningen. Niet mis en zo niet onmogelijk om dé tekst te schrijven… Dat doel dus maar losgelaten en dan toch echt de eerste prijs ontvangen. Met ‘Echt’… Een eer…

 

jeruzalem...Open monumenten en ateliers

zaterdag 10 september 2016 11.00 – 18.00 u
Op de jaarlijkse open monumentendag stellen monumenten hun deuren op in hartje Gouda met veel kunst in en rond de historische panden. Het thema van dit jaar is: “Symbolen”…
Ook de ‘Groep van Zes’ stellen hun ateliers op in de bijzondere 15e eeuwse Jeruzalemkapel. Hoe de kapel Arjenne inspireert in haar werk is te zien in haar atelier op de begane grond.
Heel hartelijk welkom!

 

00000 SAM_1135 450 pxKabinetten – Museum de Verborgen Tijd

27 augustus t/m 30 oktober 2016
“Kabinetten” is een project van Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos: kastjes waarin kinderen en kunstenaars wordt gevraagd hun eigen ‘museum’ te maken. Deelnemende kunstenaars uit Gouda zijn o.a. Claudia Huft, Harry Stangenberger, Arjenne Vossepoel
Museum de Verborgen Tijd, Bierumerschool, Groningen. Open in het weekend 14.00 – 17.00 uur. Hartelijke welkom!

 

 

0 3qART - 4 Arjenne Vossepoel (tekst, stem)Avond van weemoed en melancholie

8 juli 2016
Muzikale vrienden en firmanten brengen hun al of niet zelf gecomponeerde weemoedigste liederen en muziek ten gehore. Af en toe een traan wegpinken mag. Ook 3qART geeft een weemoedig stille performance. Na afloop verdrijft de Jamband de melancholie. In verband met het volle programma beginnen de optredens strikt om 20.30 uur.
Van harte welkom bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda

 

X3 de som der dingenX3 – de som der dingen

20 juni tm 10 juli 2016
Annemarie van Hooff, Ria Volk en Arjenne Vossepoel, als collectief naar buiten tredend onder de naam X3, presenteren een expositie onder de titel ‘De som der dingen’. De expositie is de eerste in een reeks met het thema verhalende verzamelingen bij het verglijden van de tijd. De tentoonstelling bestaat uit een installatie van associatieve beelden in de ruimte, met gebruikmaking van foto’s, film en geluid.
Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, open di tm zo 12.00 – 17.00

 

000 8663 yvHuiskamer van de stad

5 juni 2016 12.00 – 17.00 uur
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. 3qART geeft deze dag optredens in de Regentenkamer van het voormalig weeshuis, Spieringstraat alsook in pand Roodbol, Firma Van Drie, Achter de Kerk. Er wordt afgewisseld met optredens van Paris-Nice en Jongens van de straat. Heel hartelijk welkom!

 

0 SAM_8600 xOrphelium

Orphelium is tot stand gekomen tijdens een maand artist in residence werken in het Burgerweeshuis tijdens art gouda 2016.
3qART verzamelde geschiedenis en geluiden van en op locatie in de black box en regentenkamer en vertaalde dit in nieuw verweesd materiaal
Regent in de maat     –  Past present
Stilte – Hetzelfde liedje
Verlaten

 

Archief van verweesde objecten

Deze ruimtelijke installatie is tot stand gekomen tijdens mijn artist-in-residence gedurende art gouda 2016, in reactie op en zich voegend naar de ruimte en haar geschiedenis .Met het plaatsen van het Archief van verweesde objecten is de functie van bibliotheek alsook weeshuis aan het pand teruggegeven.
2 mei tm 30 mei work in progress, 1 tm 5 juni 2016 expositie – Voormalig weeshuis, Spieringstraat 1 – openingstijden do t/m zat 12.00 – 21.00 u zon 12.00 – 18.00 u… WEES erbij!

 

Naamloos 4ktArt Gouda

Tijdens artgouda 2016 werken 45 kunstenaars als artists in residence een maand lang met en naast elkaar in het Gouds Burgerweeshuis. Informatie over het programma en geselecteerde kunstenaars is te vinden op www.artgouda.com. Ook Arjenne en 3qART zijn erbij om ‘verweesd’ nieuw werk te maken.
Tijdens de werkmaand zijn er speciale ‘ruimtereizen’ door het gebouw.
2 tm 5 juni volgt de expositie – openingstijden do t/m zat 12.00 – 21.00 u zon 12.00 – 18.00 u… WEES erbij!

 

0000Gelaten

Arjenne Vossepoel & Liesbeth de Jong, mei 2016

ga ik naar binnen zie ik mij
vind ik al mij daar gelaten
toon ik mij in mijn gezicht

Duo-expositie met portretten, een ruimtelijke installatie en performance van de beide kunstenaars in de Ruimte van Rolf, Lage Gouwe 248. Het geheel vormt één conceptueel gesamtkunstwerk.
21 mei opening en finissage 15.00 – 18.00 u… Not to be missed!

 

3qART - xx-x3qART opent expositie nieuwe firmanten

13 mei 2016
3qART breekt uit haar artgouda ‘Black Box’ in het weeshuis en opent de expositie met nieuw geballoteerde kunstenaars bij de Firma Van Drie. De groep treedt op met speciaal gearrangeerde bijdragen, die het proces van de toelating voelbaar maken, zoals altijd intiem, kwetsbaar alsook hilarisch.
We zien u graag! Aanvang 20.30 u, Firma Van Drie, Achter de Kerk 13.

 

 

2016 mamorie fluvium - installatie (detail)Open Atelier

Weekend 9 en 10 april 2016
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 80 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… In haar atelier toont Arjenne haar installatie met verweesde objecten, poëtisch organische foto’s van tekstrollen en vast een voorproefje van aankomende expositie ‘Gelaten’ met o.a. geschilderde portretten.
Heel hartelijk welkom in het atelier van Arjenne aan de Westhaven 12.

 

FV3-poste (detail)r-Lievelingen van de kunstenaar - John Sirre 450x450 pxLievelingen

15 t/m 27 maart 2016, Firma Van Drie
Aerssens, van den Berg, van der Biezen, Boermans, Boon, Bouman, Bouter, Brak, van Brakel, de Bruijne, Cammeraat, Daelmans, Epema, Gil Mataix, van Gool, Hendriks, van den Heuvel, Huft, Horrevorts, Kloppenburg, Knap, Leefsma, Lint, Lutz, Meester, Mostert, van Oostrom, Pattenier, Roboodt, Schurink, Schuttelaar, Spek, Verkerk, Vossepoel, Vossestein, Wassenaar, Werlich, de Wit tonen hun meest speciale werk en vertellen daarover 18 en 25 maart, welkom!

 

048 xx XLCarmina Rubana

The raw and acoustic sessions (cd)
Recorded several seasons 2015
Coornhert and Dock West studios
Luister     –   Lied
Uit zicht     –   Kom
Behang     – Echt
Vinder     –   Verhaal me
Zilvervrouw     – Hart

 

3 Quart in Kapel 1 xx x ZW W klein3qART ft. Ria Volk in Jeruzalemkapel

donderdag 10 december 2015 20.30 u
De groep van 6, kunstenaars in de Jeruzalemkapel, organiseert samen met Firma van Drie een optredenreeks in de Jeruzalemkapel.
Aan de vooravond van LichtKunstGouda en Kaarsjesavond geeft 3qART een poëtisch, licht en sfeervol optreden met als speciale gast Ria Volk. NIET TE MISSEN!!
Heel hartelijk welkom!
Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11, Gouda, vrij entree.

 

2443 1Expositieopening Kunstwaard

zaterdag 26 september 2015 16.00 u
Speciaal voor de opening van de groepsexpositie verrast 3qART met een aantal nieuwe nummers uit hun repertoire.
Met dit optreden geeft de poëtische muziekgroep een voorproefje van hun op handen zijnde optreden 10 december in de Jeruzalemkapel te Gouda. Houd vast vrij…
Heel hartelijk welkom bij Kunstwaard, de Korf 10, Krimpen aan den IJssel.

 

vidae II - foto 30 x 30 cmGroepsexpositie Kunstwaard

24 september t/m 31 oktober 2015
Vierde editie groepsexpositie leden Krimpenerkunstwaard, deze keer met werk van Jan Braber, Marian van Buren, Marri van Jaarsveld, Anne Kocken, Marian de Mooij, IJda Sondermeijer, Marri van der Spek, Arjenne Vossepoel, Monique van Wensveen en Carina Wrigley
Pop-up Galerie Kunstwaard, De Korf 10, Krimpen a/d IJssel, openingstijden do t/m zat 10.00 – 16.30 u
Heel hartelijk welkom!

 

zp open atelier posterOpen monumenten en ateliers

zaterdag 12 september 2015
Dwalen door de historische binnenstad… Een kijkje nemen in een monumentaal pand? Het kan deze dag tussen 12.00 – 17.00 u…
Kom vooral ook langs bij Westhaven 11-12, het prachtige 16e eeuwse pand in Rococo-stijl, voormalig muziekschool, waar thans meerdere kunstenaars hun atelier hebben en deze dag open stellen voor publiek…. ook het atelier van Arjenne…
Heel hartelijk welkom!

 

Art & Souvenirs - geodeArt & Souvenirs

14 juli t/m 16 augustus 2015
Voor het vijfde jaar toont de Firma Van Drie ook deze zomer Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; dinsdag t/m zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne o.a. Libersum (serie I t/m VI) en Geode (ism Jan Mostert).

 

3qART - vlnr dea arjenne jan xLe Salon – optreden in Museum Gouda

zondag 5 juli 2015 15.30 u 3qART in Museum Gouda
In het kader van de zondagmiddagactiviteiten voor Le Salon 2015 geeft 3qART een optreden in de gasthuiskapel, Museum Gouda: Achter de Kerk 14 (tevens ingang museumcafé) of Oosthaven 9 (tevens ingang museumwinkel).
Vrij entree voor museumbezoekers en houders museumjaarkaart of Firmanten / Vriendenpas Firma Van Drie…
Heel hartelijk welkom!

 

libersum IIIBeeldvorming

23 juni tm 12 juli 2015
Groepsexpositie – 16 kunstenaars verdiepten zich in elkaar en elkaars werk en maakten foto’s van eigen werk in reactie op elkaars werk. In een beeldregistratie lichten zij hun werkwijze toe… Deelnemers: Leni van den Band, Jaap van den Berg, Jos van der Biezen, Lorna Buckley, Casper Cammeraat, Paul Daelmans, Alicia Gil Mataix, Roboodt Kleij, Marianne Lint, Marjolein Maitimu, Matthé van Oostrom, Rien Potters, Piet Spek, Juul Versloot, Arjenne Vossepoel en Ank van der Wal

 

3qARTNacht van de kunst

27 juni 2015 08.00 – 02.00 uur
Galeria Regio Art Rijnmond organiseert dit jaar voor de tweede keer de Nacht van de kunst.
LiteRAR is aanwezig met veel gastoptredens van dichters, muzikanten, dansers, performers…
Ook 3qART is uitgenodigd een optreden te verzorgen tijdens dit inspirerende festival.
Heel hartelijk welkom bij Galerie RAR, Noordeinde 7, Spijkenisse

 

3qART - xx-xGalerieoptreden Kunstzicht

20 juni 2015 15.00 uur
3qART verzorgt een ruim half uur durend verrassend eigenzinnig optreden bij pop-up galerie Kunstzicht
Het collectief geeft daarmee een inkijkje in haar repertoire
en een voorproefje van haar optreden zondag 7 juli a.s. in de Gasthuiskapel van Museum Gouda
Vooral hartelijk welkom deze middag bij Galerie Kunstzicht,
Tussenzicht 3, Waddinxveenwaarvoor (uiteraard) vrij entree

 

3qART 4kant spinnenwebHuiskamer van de stad

7 juni 2015 12.00 – 17.00 uur
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. 3qART is 14.00 en 16.00 uur te beluisteren bij de Firma Van Drie, pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda. Er wordt afgewisseld met optredens van ZoZieJeMeLieverMevrouwTjendol, TrioM en Paris-Nice. Wees allerhartelijkst welkom!

 

geode - detail --Art vitrine

Art Vitrine biedt vanaf 20 april 2015 plek aan kleine kunstwerken voor een kleine prijs.
Zoals ook “Geode” het project van Arjenne in samenwerking met Jan Mostert, die de houten omhulling maakte.
Daarnaast onder andere werk van Leni van den Band, Kees Hendriks en Saskia Serlé.
Art Vitrine is een initiatief van Firma Van Drie, Achter de Kerk 13, Gouda, openingstijden dinsdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.

 

geodeOpen Atelier

Weekend 11 en 12 april 2015
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 100 kunstenaars hun atelier open voor publiek, tussen 12.00 – 18.00 uur in de binnenstad van Gouda… In het Cultuurhuis, Spinnerijpad laat Arjenne fotografische beelden zien, waarin in een transparante wereld verhulling zichtbaar wordt gemaakt. In het atelier van Jan Mostert, Achter de Vismarkt, is gezamenlijk werk van Arjenne en Jan in de vorm van “Geode”… Binnen de omslotenheid worden schatten geboren en bewaard…

 

2014 Luister - foto 30 x 30 cmVadembrae

The raw and acoustic sessions (cd)
Recorded 17 oktober & 10 november 2014
Firm of three the same and Coornhert studios
Toe                            Nader
Hink                           Jeuk
Stil – Transparant        Sporen
Zomerzing                   Dicht – Ontwaken
Zanding                      Materia

 

060Departures

Opening expositie Jan Mostert 14 november 2014 20.30 u bij de Firma Van Drie
Na een inleidend woord van Martijn Junte, een performance van 3qART met nieuw werk van “Vadembrae”… als een zoeken naar de schaduwen van weggaan en achterblijven,  afkeren en naderen… het samenzijn als illusie van het onmogelijke van het afgesloten ik en tegelijk het verlangen naar en openstellen, want zonder elkaar gaan wij verloren…

 

2014 - zicht - foto 20x20Open monumenten en ateliers

Weekend 13 en 14 september 2014 11.00 – 17.00
Op de jaarlijkse open monumentendag stellen monumenten hun deuren op in hartje Gouda, dit jaar een heel weekend lang met veel kunst in en rond de historische panden. Het thema van dit jaar is: “Op reis”… Werk van Arjenne is te zien en horen in het atelier van Jan Mostert, Achter de Vismarkt 50. Tip: neem ook een kijkje in het historische pand van de Firma van Drie, Achter de Kerk 13 voor een gezamenlijk kunstenaarsproject!

 

art & souvenirs 2014Art & Souvenirs

Ook deze zomer 2014 toont de Firma Van Drie Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda.
15 juli tot en met 17 augustus: dinsdag t/m zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.
Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars
van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs.
Van Arjenne o.a. Mamorie (audio-cd), Transparanten (doosjes) en
ZOZ’s (fotowerk)

 

2qARTHuiskamer van de Stad

1 juni 2014 13.00 – 17.00 uur
Tijdens dit bijzondere festival worden muzikanten, dichters, toneelspelers, dansers en andere kleinkunstenaars uitgenodigd hun kunsten te vertonen in huiskamers en op andere bijzondere locaties in Gouda. Arjenne en Dea zijn te beluisteren in het atelier van Jan, Achter de Vismarkt 50. Er wordt afgewisseld met optredens van Mostert na de maaltijd met Jan en Hans Mostert, en aan de overkant van de straat: Paris Nice met o.a. Jan, Ria Volk en Paul Minkjan.

 

2014 Mamorie - 3qART (cd) - fotografie (hoes) 12 x 12 cmMamorie – 3qART

The raw acoustic sessions (cd)
Recorded 17 februari & 29 maart 2014
Firm of three the same and not the same studios
Streelzacht
Dans                           Schijnselzicht
Stil maar                     Tuimelingen
Sporen                        Materia
Even                           Kijk

 

meOpen Atelier

12 en 13 april 2014
Tijdens Open Atelier Gouda stellen ruim 80 kunstenaars hun atelier open voor publiek…
Tussen 11.00 – 17.00 uur in de binnenstad van Gouda…
Komt, maak een rondgang en ontmoet werk en kunstenaars.
Werk van Arjenne is te zien en beluisteren in het atelier van Jan
Mostert, Achter de Vismarkt 50… samen met een presentatie
van 3qART: Arjenne Vossepoel, Jan Mostert en Dea Epema

 

de ontmoetingDe ontmoeting – groepsexpositie

17 februari – 9 maart 2014: Conceptueel, samen en individueel, multi-disciplinaire ontmoeting tussen kunstenaars en publiek:  Alexandra Kloppenburg, Arine Fijn, Arjenne Vossepoel, John Wassenaar, Michiel van Gent, Sonja Hopmans
– Openingsperformance “Materia”, geïnspireerd op het werk en de expositie als “gesamt”, met een film van HKT producties
– Werk en audio “Stil maar”, “Streelzacht”, “De ontmoeting” en “Materia”

 

escher -Slaapliedmarathon

21 december 2013
Onder Ria Volk’s vleugels veel optredens met muziek en zingen in de Firma Van Drie
3qART neemt je mee naar slapen gaan met het doezeldrieluik
– “Ik kan niet slapen”
– “Stil maar”
– “Streelzacht”…
WAKKER blijven dus deze langste nacht!…

 

dromen van charlotte - schelp en kleurenafdruk met acryl op karton 12 x 13 cmDroomlichtjes en Dromen van Charlotte

Samengesteld voor de museumwinkel Museum Gouda tijdens de solo-expositie van Henri Fantin-Latour 26 oktober 2013 – 30 maart 2014
– Droomlichtjes – een bloemlezing van 20 stille met-je-ogen-dichtjes, met droomsteen en transparanten gebundeld
– Dromen van Charlotte – Henri portretteerde zijn schoonzuster meermaals alleen of samen met familie… parel en fluweelzachte dromen van de kunstenaar, van Charlotte en die haar portret aanschouwen…

 

art & souvenirsArt & Souvenirs

Ook deze 2013 zomer toont de Firma Van Drie de hele maand juli Art & Souvenirs in pand Roodbol, Achter de Kerk 13, Gouda; dinsdag t/m zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma met kunstwerken voor een kleine prijs. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in haar museumwinkel. Arjenne is in dit kader gevraagd poëziedoosjes te maken geïnspireerd door “Dromen op doek”, de solo-tentoonstelling over Henri Fantin-Latour…

 

roodRood

Literaire Avond in het kader van project Rood van Liset van DommelenVoordrachten van o.a. Jan Graafland, Arjenne Vossepoel
22 maart 2013, Firma Van Drie
Mijn ogen strak gericht op de bleke grauwheid van zijn verschijning en het dringt zich oorverdovend aan mijn op. Geen ontkomen aan. Het rood is weg… het is stilletjes weggeslopen, zijn lichaam uitgedropen… het is niet het rood van vroeger in de zandbak, wat het dan ook zijn mag, het rood is er niet meer… (fragment)

 

4qARTStrelende extase

8 maart 2013
Vanaf 2010 werken Jan Mostert (gitaar) en Dea Epema (basgitaar) samen met Guus Muller (tekst en stem) om zijn voordrachten te koppelen aan gitaarspel. Sinds 2012 heeft Arjenne zich bij het literair muzikaal collectief gevoegd om de optredens tekstueel en met haar stem uit te breiden. 4qART: over sensitieve omgang en communicatie. Een minimale doch gedrongen emotionele klank en stuwing zou voldoende moeten zijn… Firma Van Drie, aanvang 20.30 u, welkom!

 

nacht van de verwonderingNacht van de verwondering

Nacht van de Poëzie, Museum Gouda
27 oktober 2012
ik hou niet van gedichten
ik bedoel, ik hou er niet zo van zo op papier
waar ik wel van hou
zijn die verhalenschilderijtjes
dansende woorden
trillende snaren dromentaal
(fragment)

 

2012-09-12-meer-dan-vogelsMeer dan vogels

Voordracht in het kader van expositie Meer dan 100 vogels van Claudia Huft
12 oktober 2012
Een Drieluik
I Vogels
II Alle dagen vogels
III Bange vogel
Firma Van Drie, aanvang 20.30 u, Heel hartelijk welkom!

 

WoordWoord

Jubileumgroepsexpositie 5×106: alle/all/allir/tout/tutti/todos
Firma van Drie, 11 t/m 30 september 2012
5 jaar Firma met woordwerk van 105 aangesloten kunstenaars
gedachten dwarrelen je mond uit
strompelen schuw
zacht omfloerst
verblindend onomwonden
spits geslepen
scherp harde stukjes     stront (fragment)